Hoe vergroot ik de omzet van mijn bedrijf dankzij een nieuwe site?

Als je een eigen bedrijf hebt dan is het natuurlijk prettig als je rond kunt komen van de opbrengsten daaruit. Als jij nog wel wat meer werk en extra klanten kunt gebruiken dan kun je een mooie website laten bouwen waarmee je je bedrijf extra onder de aandacht kunt brengen. Maar met alleen een mooie website ben je er nog niet. Want die site moet natuurlijk wel worden bezocht. En dat niet alleen, de bezoekers moeten als het even kan ook nog klanten worden.

Meer bezoekers voor je website aantrekken

Je kunt met behulp van goede SEO teksten geleverd door De Contentbank ervoor zorgen dat je website goed of beter gevonden wordt door Google en andere zoekmachines. De ervaring leert dat iemand die een zoekmachine gebruikt een keuze maakt uit de bovenste links of in ieder geval de suggesties op de eerste pagina. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat je met jouw website op de eerste pagina komt te staan en dat je daar opvalt. Door goede teksten op je website te hebben en sterke meta data (de info die de zoeker te lezen krijgt als jouw website wordt getoond in de suggesties). Je kunt deze teksten laten schrijven door een ervaren tekstschrijver.

Schakel een tekstbureau in

Wil je goede teksten op je website die ook nog eens een gunstig resultaat hebben op de vindbaarheid? Schakel dan een professioneel tekstbureau in. Zij hebben ervaren tekstschrijvers in dienst die hun hand niet omdraaien voor het schrijven van goede teksten voor je website, voorzien van sterke zoektermen. Hierdoor zal jouw website stijgen in de zoekresultaten en daardoor sneller worden gevonden door mogelijke klanten.

De kosten gaan voor de baten uit

Natuurlijk zijn de diensten van een tekstbureau niet gratis. Maar als je website populairder wordt en dat dus meer omzet oplevert, dan is dat de investering meer dan waard. Je kunt bij een tekstbureau een offerte opvragen en vaak is het mogelijk om eerst een proeftekst te laten schrijven. Als je tevreden bent kun je bijvoorbeeld je gehele website van nieuwe content laten voorzien om ervoor te zorgen dat deze stijgt in populariteit bij de zoekmachines.

De meerwaarde van online adverteren

Is jouw zakelijke website helemaal up and running? Dan hoop je natuurlijk dat je binnenkort veel nieuwe klanten gaat aantrekken. Dat is wel zo prettig voor de inkomsten. Er zijn verschillende manieren om deze potentiële klanten naar je website te krijgen. Zo kan je al een groot netwerk hebben met specialisten die jouw diensten aanraden. Maar het is nog beter om er zelf actief mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door online te adverteren op een aantal grote platforms.

Een goede website vergt goede promotie

Je website is online en deze klopt helemaal van A tot Z. Je hebt zelfs specialisten ingeschakeld om deze aan het werk te zetten op het gebied van SEO. Je kunt eigenlijk wel spreken van een parel van een website, al zeg je het zelf. Maar toch valt het aantal conversies tegen. Dan is het verstandig om nog een extra hulplijn in te schakelen in de vorm van online advertenties. Op deze manier promoot jij je website ook op grote platforms waar je veel bereik hebt. Denk hierbij aan Google en social media zoals Facebook.

Het advertentiebudget

Aan online adverteren zitten wel kosten verbonden. Maar als dit je meer conversies gaat opleveren, verdien je deze investering als het ware weer terug. Het is wel goed om te weten dat je zelf de regie hebt over deze kosten in de vorm van een advertentiebudget. Adverteren via Google gaat bijvoorbeeld via Google AdWords. Aan je advertentie voeg je zoektermen toe waar je op gevonden wilt worden. Wanneer iemand dus Google raadpleegt met de door jou gekozen keywords komt jouw advertentie in beeld bij de zoekresultaten.  Als het een populaire term is, dan zal je dus vaak verschijnen in deze resultaten. Deze kosten voor het adverteren kunnen dus enorm oplopen. Daarom is het verstandig om een maximaal advertentiebudget in te stellen. Zo houd je grip op de kosten. In het dashboard van Google AdWords kan je overigens ook zien wat je bereik is geweest.

Ook via social media is het mogelijk om te adverteren, bijvoorbeeld via Facebook. Tegen betaling kan je een bericht promoten. Het platform gaat dan op zoek naar mensen die aan de hand van de vind-ik-leuks mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Ook hier stel je zelf het budget in en kun je het bereik weer meten.

Ontdek nieuwe interessante advertentiekanalen online

Naast Google en Facebook zijn er natuurlijk nog veel meer andere online platforms waarop je kunt adverteren. Daarnaast valt er nog veel meer te vertellen over de techniek achter online adverteren. Daarom is het verstandig om altijd in gesprek te gaan met een specialist over de verschillende mogelijkheden. Zij weten precies hoe jij je doelgroep bereikt in een korte tijd op de manier die het beste past bij jouw bedrijf.

 

De grootste valkuilen bij de start van een eigen webshop

Ben je onlangs begonnen met je eigen webshop? Dan komt er vast veel op je af, maar in goede zin. Want hoe fijn is het om eindelijk te realiseren waar je al die tijd al van gedroomd hebt? Om te zorgen dat jij een zeer succesvolle tijd tegemoet gaat en nog een lange tijd kan genieten van je eigen online winkel, hebben wij de grootste valkuilen voor je op een rijtje gezet.

Het assortiment en de inkoop

Wanneer je gaat beslissen over welke producten je gaat verkopen, is het verstandig om gefocust te blijven. Veel webshop bieden zo’n groot assortiment van verschillende spullen aan, dat de bezoeker op een gegeven moment eigenlijk de weg een beetje kwijt is tijdens het shoppen. Beperk het assortiment daarom alleen tot producten die gerelateerd zijn aan de rest van het assortiment. Verkoop je bijvoorbeeld sieraden? Verkoop dan nog producten om de sieraden goed te onderhouden, zoals zilverpoetsdoekjes. Voeg verder alleen sieraden die gerelateerd zijn aan het seizoen, bijvoorbeeld enkelbandjes in de zomer.

De presentatie

Wanneer je producten afneemt via een leverancier, is het vaak logisch om het verkregen beeldmateriaal en de productomschrijvingen online te plaatsen. Maar kijk hier zelf wel kritisch naar. Zijn de foto’s eigenlijk wel van goede kwaliteit? Is het product goed te zien op de afbeelding? Lees daarnaast de omschrijving van de producten even door. Past de tekst wel helemaal bij jouw doelgroep? Het kan namelijk voorkomen dat de tekst heel statisch is en in de u-vorm is geschreven, terwijl jij eigenlijk een jongere doelgroep hebt. De oplossing is eigenlijk heel simpel: steek zelf de handen uit de mouwen. Wanneer het beeldmateriaal te wensen overlaat, maak je zelf foto’s van de producten in een passende setting. De productteksten herschrijf je. Of schakel een fotograaf en tekstschrijver in voor deze werkzaamheden. Zeker wanneer je alleen producten verkoopt die je zelf hebt gemaakt.

De gebruiksvriendelijkheid van de webshop

We noemen dit punt als laatst, maar is zeker niet het minst belangrijk: de gebruiksvriendelijkheid. Het komt bij sommige webshops voor dat het systeem niet helemaal up-to-date is. En dat kan gevolgen hebben voor het gebruiksgemak van de bezoeker van de pagina. Bijvoorbeeld wanneer je niet fulltime bezig bent met je webshop en updates steeds wegklikt in plaats van deze gelijk te downloaden. Door deze update niet toe te passen kan het systeem trager worden, wat heel frustrerend kan zijn voor je bezoekers.

Daarnaast wordt er niet altijd goed rekening gehouden met de navigatie. Hierdoor kan het voorkomen dat de bezoeker niet in een oogopslag ziet wat je assortiment is of een product niet kan vinden. Eigenlijk is je bezoeker in een soort van doolhof terechtgekomen in plaats van een overzichtelijke webshop. Besteed daarom voldoende aandacht aan de navigatie door middel van een duidelijk menu.

Weet je na het lezen van deze tekst eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Deze kan jouw webshop optimaliseren, zodat deze helemaal voldoet aan alle eisen op het gebied van SEO en gebruiksvriendelijkheid. Maar je kunt natuurlijk ook al vanaf het begin een specialist inschakelen en deze de webshop laten maken, dan weet je gelijk dat je goed zit vanaf de start.

Laat je website constant SEO-optimaliseren door middel van linkbuilding

Om je website online goed vindbaar te maken, is het verstandig om ook de nodige tijd en energie te besteden aan zoekmachine-optimalisatie, ook wel bekend onder de naam SEO. Door middel van deze optimalisatie zorg jij dat jouw website een betere positie krijg in de zoekmachines. Hier zijn verschillende technieken voor die je kunt toepassen in de content van je website. Linkbuilding is één van de belangrijkste onderdelen.

Linkbuilding in een notendop

Maar wat is linkbuilding nou eigenlijk? Als het ware wisselen een aantal websites links met elkaar uit om zo een graantje mee te pikken van elkaars positie in Google. Website X heeft bijvoorbeeld een positie op pagina één in de zoekresultaten van Google pagina Y scoort iets lager en staat op de tweede pagina. Doordat de websites elkaars link op de website zetten, trekt website X pagina Y een stukje omhoog in de zoekresultaten. Dit is echter wel het verhaal in een notendop, de uitwerking gaat iets anders. Google heeft allerlei regels verbonden aan linkbuilding. Als je deze niet nakomt, kan dit juist het tegenovergestelde effect hebben en daal je drastisch in de zoekresultaten. Of je krijgt een penalty, wat eigenlijk betekent dat je niet meer verschijnt in de resultaten van deze zoekmachine. Daarnaast is het verstandig om niet zomaar lukraak links met elke website te ruilen die met jou samen wil werken. Er moet wel sprake zijn van relevantie.

Let er ook op dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Dit is beter voor je linkprofiel (een ander woord voor de verzameling links op jouw website). Ga een in gesprek met een linkbuilding specialist. Deze kan je beknopt en in heldere taal uitleggen hoe deze techniek in z’n werk gaat.

Gastblogs

Onder linkbuilding valt dus de uitwisseling van links met andere websites. Maar het is ook nog mogelijk om gastblogs te plaatsen op elkaars websites. In deze blogs vermeld je dan een link naar de website. Op deze manier helpen websites elkaar om een betere positie te krijgen in de zoekmachine, omdat je ook hier als het ware de sporen van de ranking van jouw pagina achterlaat. Daarnaast help je elkaar ook nog eens aan nieuwe content.

Vergeet ook content marketing niet in je SEO-strategie

Naast linkbuilding zijn er echter ook nog andere onderdelen waar je op moet letten met het oog op SEO. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je content. Maak je gebruik van keywords in je teksten? En bevat elke pagina een metabeschrijving? En laat je ook actief berichten achter op social media? Als al deze termen je alleen maar vraagtekens boven je hoofd bezorgen, is het verstandig om eens de nodige research te doen. Of ga in gesprek met een specialist, deze legt je alles uit en kan al deze werkzaamheden uit handen nemen.

Adverteren om direct bovenaan te komen in de zoekmachines, de geheimen van Google AdWords

Als bedrijf wil je graag je klantenkring uitbreiden. Dit kun je doen door actief te posten op social media en het laatste nieuws te delen via de blog op je website of nieuwsbrieven te sturen. Maar het is ook verstandig om je doelgroep op te zoeken door online gericht te adverteren. Dat is mogelijk via Google AdWords. Met dit advertentiesysteem bepaal je zelf op welke termen jouw advertentie wordt gelinkt, hoeveel je wilt besteden aan het adverteren en zelfs wat je geografische voorkeur is.

Waarom veel bedrijven gebruikmaken van Google AdWords

Google AdWords is het advertentiesysteem van ‘s werelds grootste zoekmachine Google en zeer populair bij bedrijven. Tijdens het aanmaken van de advertentie bepaal je zelf aan welke zoektermen de advertentie wordt gelinkt. Wanneer iemand deze term dus invoert in Google, verschijnt de advertentie dus ook bij de zoekresultaten. Via het dashboard kun je zelf instellen wat je dagelijkse budget is. Op deze manier is het Google AdWords dus ook geschikt voor de kleinere bedrijven die minder te besteden hebben. Daarnaast zijn de resultaten heel eenvoudig te meten. Zo weet je wat het bereik is geweest, hoe vaak de advertentie is vertoond en hoeveel conversies je te danken hebt aan Google AdWords.

Wil je zelf eens proberen of Google Adwords nuttig kan zijn voor jouw bedrijf? Maak dan een account aan op dit platform, stel een laag budget in en laat je advertentie bijvoorbeeld lopen voor twee dagen. Daarna stop je de campagne via het dashboard en meet je de resultaten.  

Opzetten van advertentiecampagnes

In de voorgaande alinea werd al het dashboard van Google AdWords aangehaald. Via deze weg kan jij je campagne opzetten. Het is belangrijk om van tevoren eerst vast te stellen wat je zou willen bereiken met je advertenties. Wil je alleen graag meer bezoekers op je website? Wil je graag meer conversies behalen? (vaak is het antwoord ‘ja’) Of wil je alleen meer zichtbaar zijn? In het dashboard staan namelijk verschillende campagnes waar je gebruik van kunt maken. Vind je het lastig om te bepalen welke campagne het beste bij jou past en hoe je de advertentie verder moet inrichten? Dan is het verstandig om altijd de hulp in te schakelen van een Google AdWords specialist.

Lokale vindbaarheid wordt steeds belangrijker

Als bedrijf is het niet alleen belangrijk om meer naamsbekendheid te krijgen met het oog op je conversies, maar zorg ook dat je lokaal makkelijk te vinden bent. Wanneer iemand gebruikmaakt van Google, is dit vaak vanaf een mobiele telefoon. Deze zijn locatiegericht, wat betekent dat Google zoekt op geschikte bedrijven in de buurt. Maak daarom in het dashboard van Google AdWords ook gebruik van de optie om te targetten op locatie. De specialist kan je in dit geval ook precies vertellen wat je moet doen om het maximale rendement te behalen.

De verschillende soorten SEO

Wanneer je aan de slag gaat met de optimalisatie van je website, klinkt de term SEO je wellicht niet heel onbekend in de oren. Dit is een afkorting voor Search Engine Optimization. Deze techniek is bedoeld om je website hoger te krijgen in de zoekresultaten van de zoekmachines. Wanneer je website geoptimaliseerd wordt op het gebied van SEO hebben we het over de toepassing van verschillende technieken. Maar wist je ook dat we SEO zelf ook nog verdelen in verschillende soorten?

On-page SEO

Onder on-page SEO vallen alle werkzaamheden waar je zelf invloed op kan hebben. Denk hierbij aan de content van je website, zoals de teksten op de pagina’s (inclusief metabeschrijving, de indeling van de teksten en de koppen van de pagina’s). Hier gaat verder ook nog een zoekwoordanalyse aan vooraf, zodat je weet welke relevante termen jij toe moet passen in de teksten. Wil je weten hoe je dit aanpakt? Online vind je de nodige informatie over dit onderwerp, maar het is ook verstandig om een SEO-specialist in te schakelen.

Off-page SEO

Bij on-page SEO krijg je de kans om de waarde van je website te verhogen, bij off-page draait het eigenlijk om de waarde die je pagina krijgt door middel van andere websites. De bekendste strategie die hieronder valt is linkbuilding. Eigenlijk komt het erop neer dat gerelateerde websites door middel van links naar elkaars pagina verwijzen om een hogere positie in Google te krijgen. Dit is helemaal interessant wanneer de ene website een vrij hoge positie heeft binnen de zoekresultaten. Linkbuilding beschrijven we nu even beknopt, maar ook in dit geval is er nog veel meer over te vertellen. Bijvoorbeeld wat de beste manier is van links ruilen, hoe je een linkprofiel opbouwt en hoe je meet welke backlinks wel en niet goed zijn voor jouw website. Doe daarom ook research voordat je start met deze vorm van off-page SEO.

SEO is een uitgebreid proces en gaat continu door

In deze tekst leggen wij je beknopt uit wat on-page en off-page SEO is, maar er gaat veel meer achter deze technieken schuil. Daarnaast is SEO een uitgebreid proces, dat continu verandert. Dit heeft te maken met de algoritmes die de zoekmachines hanteren, maar het kan ook voorkomen dat de populariteit van de zoekwoorden daalt of stijgt. SEO kost daarom tijd. Daarom is het verstandig om een SEO-specialist in te schakelen. Deze kan je op de hoogte brengen van alles wat jij moet weten rondom de optimalisatie van jouw website. Daarnaast kan deze specialist al het werk voor je uit handen nemen, zodat jij je kunt focussen op de dagelijkse werkzaamheden.

Zorg dat je nieuwe website voldoet aan alle SEO-verbeterpunten

Je hebt maandenlang al je vrije tijd gestoken in je website. De teksten zijn foutloos, het design is helemaal representatief en voor de rest werkt alles naar behoren. Maar toch valt het aantal bezoekers tegen. Eigenlijk had je gehoopt dat je website wat meer klanten zou trekken. Na wat research gedaan te hebben ontdek je dat je een belangrijke techniek over het hoofd hebt gezien: SEO.

SEO begint met goede content

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Dit is dan weer een verzamelnaam voor alle technieken om je website hoger te laten scoren in zoekmachines als Google. Wat betreft SEO is goede content de basis. Ook al zijn je teksten foutloos en leest iedereen lekker vlot door de pagina’s heen, als er geen keywords in de tekst staan wordt je minder snel gevonden via de zoekmachines. Keywords zijn zoekwoorden, termen waarop jij gevonden wilt worden. Het is verstandig om deze ook te verwerken in je afbeeldingen wanneer je deze een naam geeft. Hoe je het gebruik van deze zoekwoorden precies toepast kan je online vinden, maar er is ook genoeg literatuur over te vinden.

Ben je helemaal nieuw in de wereld van SEO? Dan is het zeker verstandig om een specialist te raadplegen.

Linkbuilding om je website hoger te krijgen

Nu we het toch hebben over de verschillende technieken van SEO, naast de toepassing van keywords is ook linkbuilding zeer belangrijk. Als je naar het woord kijkt, kan je wellicht al een beetje raden wat deze techniek inhoudt. Bij linkbuilding verwijzen websites naar elkaars pagina’s. Op deze manier kunnen ze allebei gebruikmaken van elkaars positie in de zoekmachine. Bijvoorbeeld website A staat in de top tien binnen de zoekresultaten van Google, website B staat op plaats vijftien en wil ook graag een stukje stijgen. Door het uitwisselen van links tussen deze twee pagina’s kan website B dus ook een hogere ranking krijgen dankzij de positie van website A.

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je lukraak allemaal links gaat plaatsen op je website. Het is verstandig om op zoek te gaan naar websites die  in ieder geval gerelateerd zijn aan jouw website wat betreft het onderwerp. Er zijn echter nog meer regels, dus verdiep je ook zeker in dit onderwerp voordat je aan de slag gaat met linkbuilden. Houd er echter wel rekening mee dat linkbuidling tijdrovend kan zijn, wanneer je hier budget voor hebt is het ook mogelijk om dit uit te besteden aan een specialist.

Laat je website scannen op SEO-verbeterpunten

Betekent dit dat jij je website helemaal opnieuw moet maken? Welnee, dat is zonde. Wel is het verstandig om een SEO scan uit te laten voeren, zodat je weet op welke punten jouw website al wel goed scoort. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw content aangepast moet worden, maar dat jouw website wel al heel gebruiksvriendelijk is. Weet je na de SEO scan niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je simpelweg de tijd niet? Dan is SEO uitbesteden altijd een optie. Kijk online welke specialisten jou geschikt lijken en vraag een aantal offertes aan of neem contact met ze op voor een (vrijblijvend) gesprek voor de verschillende mogelijkheden.

 

De beste handleiding op het gebied van WordPress

Tegenwoordig is bijna alle informatie te vinden op internet. Maar soms kan het even zoeken zijn voordat je iets hebt gevonden wat ook echt begrijpelijk is. Bijvoorbeeld wanneer je zelf een website in WordPress bouwt, kan je onduidelijkheden tegenkomen. De uitleg die je hebt gevonden gaat over een vorige versie van WordPress. Wellicht is de uitleg ook nog eens in het Engels wat lastig kan zijn. Gelukkig is hiervoor een oplossing bedacht en zijn er digitale handleidingen voor WordPress te verkrijgen. Zo weet jij binnen korte tijd hoe je WordPress moet optimaliseren, je website vindbaar maakt in Google en verloopt de rest van de installatie zonder problemen.

Wat staat er in de handleiding?

De handleiding leest zelf als een e-book, de stappen zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je gelijk naar het onderdeel kunt scrollen dat je zoekt. De tekst is zo geschreven dat zowel beginners als gevorderden hiermee uit de voeten kunnen. In de handleiding ‘WordPress stap voor stap uitgelegd’ krijg je een uitgebreide beschrijving van wat het systeem te bieden heeft en hoe je afbeeldingen en teksten toevoegt en kleuren en de rest van de opmaak aanpast. Daarnaast krijg je een uitgebreid overzicht van de andere mogelijkheden van dit systeem. Dat is zeker handig wanneer je graag met WordPress wilt werken, maar ook het liefst een persoonlijke touch toe wilt voegen aan het geheel.

Word een specialist in WordPress

Naast de stap voor stap handleiding, zijn er ook nog andere gebruiksaanwijzingen verkrijgbaar. Zoals  hoe jij je WordPress website vindbaar maakt in Google en hoe jij je website optimaliseert. Want naast goede content is ook gebruiksgemak een belangrijk onderdeel. Zo zorg jij dat een bezoeker op je website blijft. De handleiding legt je helder en eenvoudig uit hoe je onder andere overbodige plug-ins verwijdert, back-ups maakt van je website en updates uitvoert. Op den duur zal je zien dat je het systeem onder de knie krijgt en zelfs andere nog eens kan voorzien van advies met betrekking tot het gebruik van WordPress.

Andere extra’s

Een handleiding voor WordPress kan dus zeker van pas komen als je alles wilt weten over dit systeem. Maar neem ook eens een kijkje in de kennisbank van de website. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruik van WordPress op het gebied van installatie en design. En heb je nog andere dringende vragen? Dan neem je ook via de website van WordPress handleidingen eenvoudig contact op met een expert.

Laat een hoge kwaliteit website maken met WordPress

Heb je nog geen website voor jouw bedrijf? Dan is het geen overbodige luxe om dit alsnog aan te maken. Het is namelijk een feit dat online vindbaarheid tegenwoordig een grote rol speelt wanneer je graag nieuwe klanten wilt binnenhalen. WordPress is een heel geschikt systeem om je website in te bouwen; het bevat veel kant-en-klare templates die je zo in kunt vullen. Maar duizelt het je al bij de gedacht om zelf aan de slag te gaan? Dan kan je altijd je website laten maken door een gespecialiseerd bedrijf, zoals Online Marketing Assistent. Het fijne in dit geval is dat de website niet alleen gebouwd wordt, maar je kunt deze ook door de specialisten laten onderhouden. Zo heb je er verder geen omkijken meer naar.

Geef het beheer van je website uit handen

Het beheer van je website, wat is dat nou eigenlijk? Wanneer je website eenmaal online is, betekent dit niet dat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Om te zorgen dat je doelgroep op de hoogte blijft van het laatste nieuws, is het verstandig om regelmatig een blog te schrijven en op je website te zetten. Of je wilt na verloop van tijd je diensten uitbreiden en extra pagina’s toevoegen. Wanneer je dit uit handen geeft, kan je dit een hoop tijd besparen. Sterker nog, er is ook een tekstschrijver aanwezig die de inhoud van de pagina’s voor je schrijft. Het enige wat jij in dit geval hoeft te doen is contact opnemen en duidelijke instructies doorgeven. Is de tekst naar wens? Dan wordt deze zo spoedig mogelijk op je website geplaatst.

De optimalisatie van jouw website

Naast het beheer van jouw online visitekaartje speelt ook optimalisatie een grote rol. Het kan namelijk voorkomen dat je online toch niet zo goed gevonden wordt door nieuwe klanten als je dacht. In dit geval kunnen de specialisten jouw website eens flink opfrissen met het oog op de gebruiksvriendelijkheid en alle content. Van tevoren krijg je een rapportage van de bevinden en een voorstel wat er verbeterd kan worden, zodat jij online beter te vinden bent.

Zorg voor goede internet marketing

Je website is dus je online visitekaartje, maar daarnaast zijn er nog een aantal andere aspecten die je helpen om beter gevonden te worden. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan online adverteren, het gebruik van social media en linkbuilding? Wanneer je het merendeel van deze vragen hebt beantwoord met een ‘nee’, raden wij je zeker aan om contact op te nemen met gespecialiseerde marketeers. Zij leggen je in begrijpelijke taal uit wat elke strategie betekent, wat de aanpak is en wat je kunt verwachten. En niet geheel onbelangrijk: zij nemen je al het werk uit handen zodat jij je verder volledig kunt focussen op je bedrijf.

Het belang van een goede website structuur

Wil je graag zelf een website bouwen? Dankzij WordPress wordt dit een niet al te ingewikkelde klus. Kies het design dat jou het meeste aanspreekt en vul vervolgens de template in met je content. Maar voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om eerst een stapje terug te doen en eerst de focus te leggen op de structuur van je website. Deze is namelijk van grote invloed als je kijkt naar gebruiksgemak en indexatie door de zoekmachines.

Leg de bezoeker in de watten

Een bezoeker van je website is een potentiële klant, leg deze daarom in de watten. Als deze persoon behoorlijk lang moet zoeken om bij de gewenste informatie te komen, dan is je kans op conversie verkeken. Breng daarom een duidelijke structuur aan in je website. Schrijf een overzichtelijke homepage waarin je de bezoeker laat weten wat er allemaal op jouw website te vinden is. Daarnaast maak je een overzichtelijk menu aan de bovenkant van de pagina. Dit kan je eventueel ook nog aan de zijkant van de pagina plaatsen. Zorg dat je niet al te veel extra submenu’s aanmaakt, dit kan namelijk verwarrend werken. Als je deze gebruikt, zorg dat de submenu’s ook gelijk te zien zijn wanneer de bezoeker met de cursor op het menu staat.

Zorg overigens ook voor een niet al te ingewikkelde beschrijving van de menu’s zelf. Als de bezoeker moet gaan raden wat de betekenis van het menu überhaupt is, heb je grote kans dat deze wordt overgeslagen. En dat is zonde als hier net alle informatie over jouw diensten te vinden is.

Werk met verwijzingen

Net vertelden we al dat je via de homepagina de bezoeker kan laten weten wat er allemaal op de website te vinden is. Maak het de bezoeker gemakkelijk en breng ook een link aan naar de betreffende pagina’s. Zo is de bezoeker binnen een paar tellen op de gewenste pagina. Daarnaast draag je bij aan een goede interne linkstructuur, wat weer positief is voor jouw positie binnen de zoekmachines. Door een duidelijke indeling van jouw website met verwijzingen kan bijvoorbeeld Google beter ‘zien’ welke informatie er op jouw website te vinden is en dit opnemen in de database voor de zoekresultaten.

Hulp op het gebied van online marketing

Een goede structuur van je website is slecht een klein onderdeel van het grotere geheel. Wil je dat je site een grote doelgroep bereikt? Dan is het ook verstandig om genoeg aandacht te besteden aan online marketing, het onderhoud van je site en de hosting. Je kunt online zoeken naar deze specialisten, maar bij een full-service internetbureau heb je gelijk alles wat je zoekt. Friks in Leeuwarden is een voorbeeld van zo’n full-service internetbureau. De marketeers, programmeurs en en andere creatievelingen zetten zich volledig in om van jouw website een succes te maken.